Kako možete postići savršenu ravnotežu između funkcionalnosti i elegancije u svojoj kuhinji?
Japanski kuhinjski nož Satake 805-858 Megumi Gyuto (Chef) poznat je kao kralj kuharskih noževa i dizajniran je da zadovolji sve vaše kulinarske potrebe....
Kako možete postići savršenu ravnotežu između funkcionalnosti i elegancije u svojoj kuhinji?
Japanski kuhinjski nož Satake 805-858 Megumi Gyuto (Chef) poznat je kao kralj kuharskih noževa i dizajniran je da zadovolji sve vaše kulinarske potrebe. Oštrica od nehrđajućeg čelika od 21 cm, drška od kaučukovog drveta i dvostrano simetrično oštrenje čine ovaj alat idealnim izborom za precizan i brz rad. Kombinujući klasičnu japansku izradu i moderan dizajn, ovaj nož pretvara svaki kuhinjski zadatak u doživljaj.
- Oštrica vrhunskog kvaliteta za izvanredne performanse
Oštrica noža je izrađena od nehrđajućeg čelika U420J2, koji pruža odličnu oštrinu, izdržljivost i jednostavno održavanje. Čelik tvrdoće 56 HRC stvara optimalnu ravnotežu između izdržljivosti oštrice i oštrenja, tako da nož duže zadržava svoju prvobitnu oštrinu. Oštrica dužine 21 cm nudi svestranost tipičnu za Gyuto noževe, što je čini pogodnom za rezanje i sjeckanje mesa, povrća i voća.
- Dvostrana simetrična oštrica za precizne rezove
Simetrično oštrenje omogućava udobno korištenje noža i dešnjacima i ljevacima. Debljina oštrice od 1,6 mm i širina od 4,6 cm osiguravaju glatke i precizne rezove, a istovremeno lako klize preko sastojaka. Ovaj dizajn savršeno pristaje i profesionalnim kuharima i entuzijastičnim amaterima.
- Ergonomski i prirodan hvat za maksimalnu udobnost
Drška noža od kaučukovog drveta nije samo estetska, već pruža i izuzetno udoban hvat koji ostaje udoban čak i tokom duže upotrebe. Ergonomski dizajn omogućava precizne pokrete, dok nož teži samo 118 g, što omogućava jednostavno korištenje bez zamora. Ukupna dužina od 33,8 cm stvara skladnu ravnotežu između oštrice i drške.
- Zašto odabrati kuhinjski nož Satake 805-858 Megumi Gyuto?
– Oštrica od visokokvalitetnog nehrđajućeg čelika koja osigurava dugotrajnu oštrinu.
– Ergonomska drška od prirodnog kaučukovog drveta za udobnu upotrebu.
– Dvostrani simetrični rub, idealan i za desnoruke i za ljevoruke korisnike.
– Lagan, ali stabilan dizajn koji olakšava precizan rad.
– Dizajniran za svestranu upotrebu, bilo da se radi o rezanju mesa, povrća ili voća.
Poboljšajte svoju kuhinju japanskim kuharskim nožem Satake Megumi Gyuto! Doživite profinjenu preciznost i eleganciju japanskih noževa u svakom kulinarskom zadatku.
ČIŠĆENJE / ODRŽAVANJE
Preporučujemo ručno pranje i sušenje noža odmah nakon upotrebe. Kako biste održali oštrinu, nikada ne režite smrznutu hranu ili debele kosti osim ako ne koristite Houcho Deba (nož za odvajanje kostiju), i nikada ga ne koristite na otvorenom plamenu. Na taj će način nož dulje ostati oštar, a i oštrica i drška zadržat će svoju kvalitetu.
Visok sadržaj klora može oštetiti oštricu i dršku. Nije preporučljivo prati nož u perilici posuđa!
- Materijal oštrice - nehrđajući čelik U420J2 (Nippon Koshuha)
- Materijal drške - kaučukovo drvo
- Tvrdoća - 56 HRC
- Ukupna duljina - 33,8 cm
- Duljina oštrice - 21 cm
- Širina oštrice - 4,6 cm
- Debljina oštrice - 1,6 mm
- Dizajn oštrice - dvostrano simetričan
- Težina - cca. 118 g