Tražite li nož koji će vašu pripremu ribe i mesa podići na majstorski nivo? Japanski kuhinjski nož Satake 803-694 Satoru Deba rezultat je fuzije tradicionalnog japanskog zanata i moderne tehnologije. Ovaj nož je odličan izbor za filetiranje i obra...
Tražite li nož koji će vašu pripremu ribe i mesa podići na majstorski nivo? Japanski kuhinjski nož Satake 803-694 Satoru Deba rezultat je fuzije tradicionalnog japanskog zanata i moderne tehnologije. Ovaj nož je odličan izbor za filetiranje i obradu ribe, a ujedno je savršen i za očuvanje teksture mesa. Oštrica dužine 16,4 cm omogućava vam lako rezanje ribljih kostiju ili odvajanje kostiju od živine, dok dizajn oštrice omogućava precizno i brzo rezanje, čak i u uskim prostorima.
- Visokokvalitetna oštrica od nehrđajućeg čelika
Oštrica je izrađena od nehrđajućeg čelika AUS-8A, koji pruža trajnu oštrinu i izvanrednu otpornost na koroziju. Čelik tvrdoće od 58-59 HRC garantuje dug vijek trajanja i jednostavno održavanje. Oštrica debljine 2,9 mm je posebno debela i jaka, pružajući dovoljnu stabilnost čak i za rezove s većom silom. Zbog toga je Deba nož pogodan za lako rezanje čak i najtvrđih kostiju, dok jednostrani dizajn oštrice pomaže u preciznim i kontroliranim rezovima. Širina oštrice je 5,1 cm, što dodatno povećava stabilnost i omogućava vam da s lakoćom obrađujete i veće ribe. Kombinacija oštrog vrha i debele oštrice pomaže u preciznim operacijama poput skidanja kostiju ili kože.
- Ergonomska i izdržljiva drška
Drška noža je izrađena od tvrdog plastičnog laminata, koji je izdržljiv i otporan na vlagu. Ovo nije samo praktično, već i udobno leži u ruci, pružajući siguran hvat čak i u vlažnim uslovima. Nož pune dužine od 29,8 cm teži samo 215 g, što ga čini lakim za manevriranje, dok masivna oštrica omogućava veliku silu uz minimalan pritisak.
- Tradicija noža Deba
Historija noža Deba datira stoljećima unazad u japanskoj kuhinji i do danas je ostao jedan od najvažnijih alata u obradi ribe i mesa. Naziv "Deba" znači "rezati prema van", što se odnosi na osnovnu upotrebu noža: odvajanje mesa i kostiju. Njegovo porijeklo datira iz perioda Kamakura (1185-1333), kada su japanski majstori počeli usavršavati alate potrebne za obradu ribe i drugih sirovina. Jednostrano oštrenje Deba noža dizajnirano je za precizno rezanje, omogućavajući lako odvajanje mesa od kostiju. Ova tehnika se koristi vekovima na ribarnicama i u domaćinstvima, a Deba nož ostaje neophodan alat u japanskoj kuhinji do danas.
- Svestrani kuhinjski alat
Nož Satake Satoru Deba nije pogodan samo za obradu ribe, već je idealan i za rezanje peradi, mesa ili čak sjeckanje povrća. Snažna, debela oštrica i oštar vrh odlično se nose u raznim kuhinjskim zadacima, dok jednostrana oštrica osigurava da je svaki rez precizan i čist. Odličan je izbor i za profesionalne kuhare i za entuzijastične kućne kuhare koji žele usavršiti svoje tehnike rezanja.
Nabavite nož Satake Satoru Deba i iskusite precizne rezove japanskog zanata u vlastitoj kuhinji!
ČIŠĆENJE / ODRŽAVANJE
Preporučujemo ručno pranje i sušenje noža odmah nakon upotrebe. Kako biste održali oštrinu, nikada ne režite smrznutu hranu ili debele kosti osim ako ne koristite Houcho Deba (nož za odvajanje kostiju), i nikada ga ne koristite na otvorenom plamenu. Na taj će način nož dulje ostati oštar, a i oštrica i drška zadržat će svoju kvalitetu.
Visok sadržaj klora može oštetiti oštricu i dršku. Nije preporučljivo prati nož u perilici posuđa!
- Materijal oštrice: nehrđajući čelik AUS-8A
- Materijal drške: tvrdi plastični laminat
- Tvrdoća: 58-59 HRC
- Ukupna duljina: 29,8 cm
- Duljina oštrice: 16,4 cm
- Širina oštrice: 5,1 cm
- Debljina oštrice: cca. 2,9 mm
- Dizajn oštrice: jednostrana
- Težina: cca. 215 g