Tražite li nož kojim možete lako rezati i hrskave hljebove i mekane lepinje bez da se hljeb raspadne ili mrvi? Japanski nož za hljeb Satake 803-762 Tomoko savršen je izbor za sve vrste pekarskih proizvoda. Bilo da se radi o svježe pečenom, hrskavo...
Tražite li nož kojim možete lako rezati i hrskave hljebove i mekane lepinje bez da se hljeb raspadne ili mrvi? Japanski nož za hljeb Satake 803-762 Tomoko savršen je izbor za sve vrste pekarskih proizvoda. Bilo da se radi o svježe pečenom, hrskavom kruhu, mekom bagetu ili čak kruhu od cjelovitog pšeničnog brašna, ovaj nazubljeni nož osigurava glatke i ravnomjerne kriške bez gnječenja ili narušavanja strukture kruha. Oštrica dužine 20 cm nudi udobno i efikasno rješenje čak i za najveće vekne hljeba.
- Oštrica od nehrđajućeg čelika vrhunskog kvaliteta
Oštrica je izrađena od nehrđajućeg čelika U420J2 (Nippon Koshuha), koji pruža izvanrednu izdržljivost i dug vijek trajanja. Ovaj materijal predstavlja savršenu ravnotežu odličnih performansi rezanja i svojstava otpornosti na hrđu, tako da možete očekivati ne samo dug vijek trajanja već i minimalne zahtjeve za održavanjem. Oštrica je debljine 1,1 mm, što osigurava laku kontrolu tokom rezanja, a istovremeno je dovoljno čvrsta da je glatko vodi kroz bilo koju vrstu hljeba. Nazubljeni dizajn oštrice je posebno koristan pri rezanju hljeba, jer nazubljenja lako obrađuju hrskavu koricu bez mrvljenja ili gnječenja meke unutrašnjosti. Oštrica širine 3 cm pruža dovoljnu stabilnost, dok oštrica dužine 20 cm omogućava udobno i precizno rezanje čak i većih vekni hljeba.
- Udobna i prirodna drvena drška
Drška je izrađena od prirodnog drveta, što pruža prirodan dodir i udoban hvat. Drvena drška savršeno leži u ruci, osiguravajući lak rad bez zamora, čak i tokom dužeg rezanja. Ukupna dužina noža je 32,6 cm, što pruža pravilnu ravnotežu s oštricom, omogućavajući vam precizan i udoban rad s njim.
- Tradicije noža za hljeb
Historija noža za hljeb datira stoljećima unazad, i iako je njegovo tačno porijeklo teško utvrditi, vjerovatno je star koliko i sama konzumacija hljeba. Prvi noževi sa nazubljenom oštricom za rezanje hljeba pojavili su se u 18. vijeku, kada je porasla potreba za lakim i preciznim rezanjem hljeba. Dizajn nazubljene oštrice omogućava vam rezanje kruha bez napora bez gnječenja hrskave korice ili meke unutrašnjosti.
- Savršen izbor za kućnu i profesionalnu upotrebu
Nož za hljeb Satake Tomoko idealan je izbor za svaku kuhinju. S njim možete lako rezati svoj svakodnevni hljeb, bilo da je bijeli, raženi ili integralni. Visoka kvaliteta oštrice i udobnost prirodne drvene drške osiguravaju da je svaki rez precizan, čist i bez mrvica. Sa težinom od samo 75 g, nož je izuzetno lagan, tako da ne umara ruku čak ni tokom dužih radnih procesa.
Učinite rezanje hljeba još ugodnijim uz nož za hljeb Satake Tomoko! Nabavite ga odmah i iskusite udobnost glatkih i preciznih kriški svaki dan!
ČIŠĆENJE / ODRŽAVANJE
Preporučujemo ručno pranje i sušenje noža odmah nakon upotrebe. Kako biste održali oštrinu, nikada ne režite smrznutu hranu ili debele kosti osim ako ne koristite Houcho Deba (nož za odvajanje kostiju), i nikada ga ne koristite na otvorenom plamenu. Na taj će način nož dulje ostati oštar, a i oštrica i drška zadržat će svoju kvalitetu.
Visok sadržaj klora može oštetiti oštricu i dršku. Nije preporučljivo prati nož u perilici posuđa!
- Materijal oštrice: nehrđajući čelik U420J2 (Nippon Koshuha)
- Materijal drške: prirodno drvo
- Tvrdoća: 56 HRC
- Ukupna duljina: 32,6 cm
- Duljina oštrice: 20 cm
- Širina oštrice: 3 cm
- Debljina oštrice: cca. 1,1 mm
- Dizajn oštrice: nazubljena
- Težina: cca. 75 g